Nieuws

Bijeenkomsten Omgevingsvisie 2050 uitgesteld

today19 januari 2024 47

Achtergrond

Zeven al geplande bewonersbijeenkomsten over de nieuwe Omgevingsvisie voor Texel in 2050 zijn uitgesteld.

De bijeenkomsten (in elk dorp één) zouden maandag 22 januari van start gaan, maar zijn uitgesteld omdat er woensdagavond tijdens een bijeenkomst van raads- en commissieleden over de Omgevingsvisie volgens de gemeente nog een aantal ‘aantal waardevolle aanvullingen’ werden gedaan.

De gemeente wil die aanvullingen eerst verwerken in het concept van de nieuwe Omgevingsvisie Texel 2050 voordat de concept-visie tijdens de bewonersbijeenkomsten in de dorpen wordt gepresenteerd. De  zeven bijeenkomsten worden volgens de gemeente nu verschoven naar een later nog te bepalen moment.

De bewonersbijeenkomsten volgen op twee eerdere consultatierondes onder de bevolking over de Omgevingsvisie die vorig jaar al werden gehouden. Bedoeling is dat Texelaars tijdens de bewonersbijeenkomsten hun mening kunnen geven over de concept Omgevingsvisie, waarna de zogeheten ontwerp-Omgevingsvisie in de loop van het jaar door de gemeenteraad wordt behandeld.

Daarna wordt het ontwerp – als het door de raad is vastgesteld – nog een keer ter visie gelegd zodat Texelaars er zienswijzen op kunnen indienen. In de nieuwe visie wordt vooruitgeblikt naar de toekomst van Texel. Er komen onderwerpen aan bod als bebouwing, wonen, groen, milieu, energie, gezondheid, onderwijs, economie, klimaat en het beheer van de leefomgeving. “De visie geeft richting aan het beleid en de besluiten die de komende jaren gemaakt worden.”

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%