Reclame

Achtergrond

Radioreclame

Waarom zou je je kostbare marketingbudget inzetten voor radioreclame en niet om te adverteren op een ander medium? Het antwoord is eenvoudig en overtuigend: omdat radioreclame alle andere media zeer overtuigend verslaat op onder meer bereik, snelheid en kosten. Dit zijn de 10 overtuigende voordelen van radioreclame. Heel veel Texelaars en toeristen luisteren overdag naar Radio Texel, niet alleen lokaal via de FM maar in heel Nederland en ver daarbuiten via het Internet en de kabel. Het is vastgesteld dat veel toeristen ook na hun vakantie nog vaak afstemmen op Radio Texel.  Dat zijn bijna 40 duizend mensen per dag. Bovendien luisteren de mensen lang naar de radio: per dag gemiddeld 4 uur en 10 minuten. De radio staat aan in de auto, op het werk en op tal van andere plaatsen. Via de radio bereik je dus enorm veel Texellaars en toeristen…… Radio Texel richt zich op twee doelgroepen, de Texelaar en de toerist, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Radio Texel is er voor iedereen waar ook ter wereld. Reclameblokken op de televisie worden gebruikt voor allerhande dingen die even snel tussendoor kunnen gebeuren, zoals koffiezetten of was ophangen. Ook worden reclameblokken veelvuldig gebruikt om te zappen. Radio Texel luisteraars zijn loyaal aan hun radiozender en stemmen tijdens de reclameblokken niet af op een andere zender. Bij geen enkel medium is de reclameontwijking (zappen) zo laag als bij radio. Luisteraars kunnen (en willen) dus niet om je reclameboodschap heen.

Radio levert resultaat…..

Een van de voordelen van radioreclame is dat radio een heel direct medium is. Adverteren op de radio kan dus snel resultaat opleveren. Een actie die je in een radiocommercial communiceert kan dezelfde dag al extra klanten opleveren.

Doorverwijzen naar website

Het vermelden van een website kan er zelfs voor zorgen dat je binnen een paar minuten meer hits op je website hebt. Adverteren op radio is daarom heel geschikt voor bijvoorbeeld webshops. Een radiocommercial kan binnen een paar uur klaar zijn. Met de juiste afspraken kan de radiocommercial dezelfde dag in de lucht. Daarnaast zijn de productiekosten in verhouding met TV en gedrukte reclame zeer laag. Naast zelfstandige reclamecampagne kan radioreclame ook ingezet worden als ondersteuning van andere campagnes. Zoals eerder opgemerkt luistert 20% van de luisteraars ook regelmatig online naar Radio Texel. De kans dat Radio Texel niet uitzendt is klein. We hebben een state of the art studio, zenden uit via de ether, de kabel en het internet. We zijn altijd te vinden. Radio staat heel dicht bij de luisteraar. Veel luisteraars zijn enorm betrokken bij Radio Texel. Ze kennen de deejays en programmamakers. Daarnaast zijn de Texelaars trots op Radio Texel en doneren zij vaak. Ook begrijpen zij dat radioreclame maken niet alleen de commercie dient maar noodzakelijk is om hun geliefde  radiostation in de lucht te houden. Een geschikter platform voor jouw boodschap kun je je niet wensen. Het is mogelijk om uw evenement aan te kondigen via radioreclame. Dit zijn maatwerk-pakketten met en zonder jingle het is maar wat u wilt. Neem contact met ons op en bespreek wat mogelijk is.

Bestellen van de reclamezendtijd

Bent u een bestaande adverteerder dan is een mailtje voldoende en wij regelen de rest. Bent u een nieuwe adverteerder neem dan contact met ons op. Of u kunt het onderstaande contactformulier invullen en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Tijdens kantooruren van 09:00 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met 0615136601. Voicemail staat uit maar als u nummerherkenning heeft aanstaan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Een E-mail sturen mag ook. Deze kunt u sturen naar reclame@radiotexel.nl
Radioreclame doeltreffend, betaalbaar en efficiënt. Het doel van radioreclame op Radio Texel is om de juiste reclameboodschap op het juiste tijdstip op de juiste plaats uit te zenden.
0%