Over Ons

Achtergrond

RADIO TEXEL

Wij zijn Radio Texel, de lokale omroep voor heel Texel en ver daarbuiten.

Radio Texel vindt  het erg belangrijk dat je – waar je ook bent, binnen of buiten de regio – naar Radio Texel kunt luisteren.

Op Texel en omstreken is Radio Texel in de ether te ontvangen op 106.1 FM.

Daarnaast is Texel  ook te beluisteren via de kabel op 98,5. 

Wanneer u een directe URL nodig hebt om naar Radio Texel te luisteren, kunt u https://www.radiotexel.nl/stream.html gebruiken.

Radio Texel wordt in 2021 aangesloten op DAB+

Je kan onze weekprogrammering hier vinden. Naast de themaprogramma’s brengen wij Texel Non-stop. Een music-mix waar menig radiostation jaloers op is.

Wie zijn wij:

Radio Texel is onderdeel van de Stichting Lokale Omroep Texel.

Radio Texel is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie van en voor Texelaars en iedereen die op het eiland aanwezig is of ver daarbuiten die ons een warm hart toedraagt.

Wij zijn door het Commissariaat van de Media aangesteld als officiële lokale omroep en houden jou graag dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws van Texel.

Waar zitten wij:

Radio Texel
Warmoesstraat 45
1791 CN Den Burg 

Waar doen we het mee:

Radio Texel beschikt over diverse opnamefaciliteiten.

Studio 1

Is de meest gebruikte en modernste studio en bevindt zich aan de Warmoesstraat 45 in Den Burg.  Studio 1 is na een grondige verbouwing  in 2017 in gebruik genomen en biedt plaats aan 5 personen, 1 presentator, 1 technicus en 3 gasten. 

De tecnicus heeft vier beeldschermen ter beschikking met daarop de noodzakelijke informatie. Daarnaast heeft hij de beschikking over een uitgebreid mengpaneel en de mogelijkheid om een CD te draaien. De mengtafel is in hoogte verstelbaar zodat je staand of zittend kunt presenteren.

De presentator heeft ook twee schermen waarop alles gevolgd kan worden. Gasten kunnen op een eigen scherm meekijken. Vanuit de kantine is door het grote driedubbele raam alles te volgen.

Het hart van de radio is een cliëntserver met daarop de Zenlex Radio Manager, een volledig  automatiseringssysteem voor radiostations. Veel programma’s, het nieuws, de reclame en herhalingen zijn hierop opgeslagen. Evenals onze muziekdatabase met duizenden songs van evenzoveel artiesten. 

Programma’s die thuis worden gemaakt, worden ook opgeslagen in Zenlex.

pand warmoesstraat

0%