DJ / Website / Social Media / Design

Giovanni Coevert

Achtergrond


Hallo! Ik ben Giovanni Coevert. Een bezige bij ben ik zeker. Van het maken van een radioprogramma, naar het maken van de website. Maar ook Social Media, design en meer dingen zijn voor mij weggelegd bij Radio Texel.

Vanaf mijn negende begon het avontuur bij Radio Texel. Hier het verhaal dat over mij is geschreven:

Giovanni Coevert was al op zijn zolderkamer bezig met een soort van radio station/programma met een laptop en oud audioapparatuur van zijn vader. Hij oefende al met presenteren van het weerbericht en het aankondigen van muzieknummers.

De eerste stappen waren gezet tijdens de laatste afvaarten van de Schulpengat. Radio Texel maakte daar een live uitzending vanaf de boot. Giovanni Coevert ging met zijn ouders en zusje ook met de boot op en neer om afscheid te nemen van de Schulpengat.

Zijn vader, Gert Coevert, vroeg aan zijn zoon of hij even mee ging kijken naar de mobiele studio aan boord. De vrijwilligers waren zeer vriendelijk en lieten Giovanni achter het mengpaneel staan om te voelen hoe het echt is, terwijl Gert foto’s maakte. Giovanni zijn vader vertelde de radiovrijwilligers hoe interessant Giovanni radio maken vond.

Nog geen half uur later mocht hij zijn eigen vader live op radio interviewen over hoe hij het ervaarde om als oud-medewerker op de boot te werken. Die middag was hij nog enkele uren op de lokale radio te horen.
Aan het einde van de uitzending werd hem gevraagd of hij een keer langs wilde komen in de studio bij het jongerenprogramma “De 2e Stem”

De 2e Stem

5 dagen later was Giovanni weer te horen op de radio. Dit keer live in de radiostudio.
Hij was te gast bij het jeugdprogramma “De 2e Stem”, toen gepresenteerd door Elias Marseille met begeleiding van Alex de Haan. In het avondprogramma op vrijdag kwamen wekelijks jongeren bijeen om te praten over hun week, met o.a. onderwerpen zoals; school, hobby’s en sport.

Giovanni was de jongste en liet na een aantal weken een goede indruk achter. Dit ging niet onopgemerkt bij de bestuursleden en vrijwilligers. Al gauw mocht ie interviews afnemen, afspeellijsten en draaiboeken maken.

Na verloop van tijd werd hij ook veel gevraagd om in te vallen als technicus. Wat hem na een tijd best beviel.

Eigen programma

Giovanni wilde eigenlijk wel meer dan dit, een eigen programma was zijn doel. Hij wist al meteen hoe hij het zou gaan invullen.

Een informatief programma met onderwerpen over dingen die spelen in de wereld. Bijvoorbeeld het laatste nieuws op Texel, sport, showbizz en cultuur in Nederland en buitenlands nieuws. Deze onderwerpen afgewisseld met hedendaagse muziek met soms wat gouwe ouwe.
Toen hem gevraagd werd of hij op zaterdagmiddag een eigen programma wou presenteren tussen 12:00 en 13:00, was de keuze gauw gemaakt!

Sinds dat moment is Giovanni Coevert elke zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 te horen op Radio Texel met zijn programma Live Met Gio!


BestuurslidDesignerDJPresentatorSocial MediaWebsite

0%