Sport

Ronde om Texel 2023

today 08 juni 2023my_locationTexel


Achtergrond

De Ronde om Texel is in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot ’s werelds grootste catamaran-zeilrace. Dit jaar strijden er weer veel catamarans op de wateren rondom Texel om de eer met als doel zo snel mogelijk om het eiland Texel te varen.

Afgelopen jaren is de Ronde om Texel uitgegroeid tot een groots publieksevenement met circa 10.000 mensen op het strand en nog eens duizenden bij de Vuurtoren en in Oudeschild. Voor het publiek is het schitterend om te zien hoe de boten gereed gemaakt worden en via de vaak heftige branding het water op gaan. En dan de massale start waarbij de catamarans tegelijk vertrekken. De startlijn ligt vlak voor de kust en wordt gemarkeerd door twee grote startschepen en een helikopter met rooksignalen in de lucht. Vlak voor de start is de spanning op het strand voelbaar.

In 2023 zal de Ronde om Texel plaatsvinden in het weekend van 8 t/m 10 juni. Afhankelijk van het getij en de wind zal de start op zaterdag 10 juni tussen 10:00 en 13:00 uur zijn.

Naast het rondje zelf laat de Ronde om Texel in 2022 voor de tweede editie gelijktijdig WAVES Festival plaatsvinden: Hét sport en muziekfestival bedacht door echte Texelaar en tweevoudig Olympisch wereldkampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Van donderdag tot en met zaterdag kunt u overdag genieten van nog meer verschillende soorten (water)sport, lekker eten en drinken & optredens van diverse artiesten.

Op zaterdag (de dag van de Ronde) komen de eerste boten na circa 3 uur zeilen weer in het zicht van de finish. De first-finishers zullen bij aankomst feestelijk worden binnengehaald. Aan het einde van de middag gaat het dak eraf tijdens de huldiging van de zeilers. Onder begeleiding van coverband The Originals zullen de verschillende sporters hun welverdiende feest en applaus krijgen!


Details
Beginnen 08 juni 2023 H09:00
Tot 10 juni 2023 H14:00
Locatie Texel
Link https://roundtexel.com/
0%