Overig

Workshop natuurfotografie voor Texelse jongeren

today25 maart 2023 17

Achtergrond

Op zaterdag 8 april, zondag 9 april, zaterdag 13 mei en zondag 14 mei geeft Stichting KidzKlix workshops natuurfotografie voor jongeren. De deelname is gratis. Je kan je opgeven via Activiteiten (acttexel.nl). Deze workshops worden mogelijk gemaakt door de gemeente Texel.

De jongeren gaan samen met een professionele natuurfotograaf een natuurgebied op Texel bezoeken. De jongeren krijgen allemaal hun eigen fotocamera te leen. Het doel is om mooie natuurvondsten te fotograferen. Onze fotografen vertellen bij alles wat ze vinden leuke en leerzame informatie. Zij kennen de natuur op hun duimpje. De fototechniek is bijzaak, maar ze helpen de jongeren natuurlijk allemaal bij het maken van een mooie scherpe foto. Beleving van de natuur en de dieren staat voorop, niet de techniek. De Nikon S33 cameraatjes die wij gebruiken zijn hier zeer geschikt voor.

Naderhand gaan we de mooiste foto’s sorteren en presenteren die dezelfde dag nog aan de jongeren. We leggen dan uit waarom het een goede foto is en vertellen nogmaals iets over wat je op de foto ziet. De jongeren kunnen een winnaar kiezen en die ontvangt dan een prijs.

De workshop vindt plaats in en rondom het natuurcentrum de Marel op Texel. De lunch is bij de workshop inbegrepen.

Geïnteresseerd? Geef je dan snel op via Activiteiten (acttexel.nl)

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Overig

“Vrijwilligste vrijwilligers” koninklijk onderscheiden

Voor hun enorme staat van dienst als vrijwilliger bij vele organisaties en evenementen hebben Geertje en Harry Schrama vrijdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Michiel Uitdehaag. Beiden zijn ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Twee stille krachten, werkpaarden op de achtergrond. Voor wie vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is. Texelaars op wie je kunt bouwen en vertrouwen. Onder het motto: gewoon even regelen, gewoon doen. […]

today24 maart 2023 9

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%