Nieuws

Voorkomen van overlast van straaljagers

today05 februari 2023 7

Achtergrond

TEXEL – Gemeente Texel en Defensie hebben een convenant getekend. Doel van het convenant is om de communicatie te verbeteren en zodoende overlast (geluid van straaljagers) en schade (als gevolg van trillingen) te voorkomen. 

Afgesproken is dat de vakantieperiodes zoveel mogelijk worden ontzien en dat er niet wordt gevlogen binnen 1 Nautische Mile uit de kust van Texel. De gemeente Texel wordt voorafgaand aan de bombardementsvluchten op de schietrange op de Vliehors geïnformeerd.

Jaarlijks zal er een overleg tussen gemeente en defensie plaatsvinden.

Een nautische mijl of een zeemijl is een eenheid van afstand – een lengtemaat – voornamelijk gebruikt in de navigatie en komt overeen met 1852 m.

Geschreven door: Rob van Leeuwen


Vorig bericht

Nieuws

SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op

DE KOOG - Een levende bruinvis op het strand, dan moet er meteen actie ondernomen worden! Vanochtend lag er een bruinvis bij Paal 9 op Texel, dus rukte Ecomare uit met de speciale bruinvisbrancard in de auto. Tegelijkertijd sprongen medewerkers van SOS Dolfijn in Anna Paulowna in de bruinvisambulance. De bruinvis is in Den Helder aan hen overgedragen. Bruinvissen zijn kleine tandwalvissen; als er een op het droge ligt, is er […]

today05 februari 2023 3

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%