Gemeente

Tijdelijke trappen vervangen brug van de Badweg naar het Koger strand

today25 maart 2023 72

Achtergrond

De gemeente Texel laat zogeheten evenemententrappen plaatsen als tijdelijke vervanging van de afgebroken brug op de Badweg.

Voetgangers kunnen hiervan gebruik maken om vanaf de Badweg het strand te bereiken. Het is echter nog niet bekend wanneer de trappen worden geplaatst, hoewel het toeristenseizoen, dat op Texel rond Pasen van start gaat, al voor de deur staat.

Een woordvoerder meldt dat de gemeente in gesprek is met de betrokken partijen en aannemers over het plaatsen van een nieuwe brug. Het ontbreken van een brug over de Badweg betekent een grote strop voor de ondernemers die bij het strand van De Koog gevestigd zijn. Hun gasten moeten nu een omweg maken over het terrein van camping Kogerstrand en worden hierdoor vaak ontmoedigd.

De oude houten brug werd al in november 2021 na een inspectie direct afgesloten voor verkeer. Na verder onderzoek werd geconcludeerd dat reparatie geen optie meer was. Het is niet duidelijk wie de eigenaar is van de brug, die in 1996 werd aangelegd door Recreatie Stichting Texel, later overgenomen door De Krim. De grond is van Staatsbosbeheer en het waterschap. De gemeente is verantwoordelijk voor een goede staat van onderhoud.

Noordhollands Dagblad

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Texel

Problemen laadpalen binnen maand opgelost

De problemen met laadpalen in Den Burg moeten binnen een maand zijn opgelost. Dat laat de gemeente, die overigens geen eigenaar is van de laadpalen, desgevraagd weten. Er zijn de nodige problemen met de toch al beperkt aanwezige oplaadpunten in Den Burg. Afgelopen week stonden laadpalen bij Welkoop, de Albert Heijn, de Jumbo en bij het gemeentehuis in storing of waren buiten gebruik. Die bij de sporthal is niet te […]

today25 maart 2023 12

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%