Nieuws

Thijsseschool tegen de vlakte

today13 april 2023 24

Achtergrond

Het was van 1953 tot 2022 tientallen jaren lang de plek waar vele Texelse kinderen les kregen, door de gangen liepen en op het schoolplein speelden.

Op het moment is de slopershamer het enige dat het gebouw van de Thijsseschool aan de Keesomlaan in Den Burg nog rest.

De slopers zijn woensdagochtend begonnen met de ontmanteling van het gebouw en dat gaat in een rap tempo. Aan de voorzijde zijn de eerste delen al plat en ook de dakpannen zijn aan de voorzijde al van het dak verwijderd.

Het voormalige schoolgebouw, dat sinds vorig jaar leeg stond, maakt plaats voor het nieuwe cultuurcentrum dat aan de Keesomlaan moet komen. Het nieuwe Thijssehuis wordt het nieuwe onderkomen van Artex, de bibliotheek, Young 4 Ever en Radio Texel. De kinderen van de Thijsseschool zitten sinds vorig jaar mei in de Skool aan de Emmalaan in Den Burg.

Texelse Courant

 

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Overig

15 april Open Middag in De Buureton

Op zaterdag 15 april van 13.00 tot 16.30 uur is iedereen van harte welkom bij de Open Middag die Texels Welzijn samen met de activiteitengroepen van De Buureton organiseert. Als je wilt weten wat het aanbod aan activiteiten in De Buureton is, kom dan zeker even een kijkje nemen. Tijdens de Open Middag zijn er verschillende demonstraties en geven de clubs en verenigingen je graag informatie over hun activiteit. Kaartclubs, […]

today12 april 2023 14

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%