Radio Texel

Texelse bands live bij het Vrijdagavond Café

today17 april 2023 44

Achtergrond

Texelse bands zijn de komende tijd live te horen op Radio Texel in het programma Vrijdagavond Sessie Live van DJ Mike Brouwer. Te beginnen op vrijdag 21 april, van 20:00 tot 22:00 uur met Chinook.

DJ Mike Brouwer draait al een jaar of tien voor Radio Texel en daarvoor bij WET FM. “Texelse bandjes live op de radio is al lange tijd mijn droom”, vertelt Mike. “Ik had wel eens kleine akoestische setjes, zoals met Hans Hopman, maar voor een hele band is onze studio niet uitgerust.”

De oplossing lag in Oudeschild, in de Jugsound (JS) Studio van Rikus Kloosterhuis. Hij zit in de afronding van de reeks Jugsound Sessions, waarbij Texelse bands live opnamen maakten, onder meer te zien en te horen op de Facebookpagina van TEMPO (het comité Texelse Muziekpodia), dat hiervoor met succes bijdragen vroeg aan het Texelfonds en de gemeente Texel.

Voor de bekostiging van de opnamen in de Jugsound Studio diende TEMPO een nieuwe aanvraag in bij het Texelfonds. Dat stelde hiervoor €2.500,- beschikbaar voor per opname €100,- voor de registratie. Uit een enquête onder Texelse bandjes door TEMPO bleek dat er veel animo is voor live sessies op Radio Texel. Uit de enquête bleek onder meer ook dat veel bandjes graag zien dat Texelpop terugkeert en dat er een Texelse ‘Muzikantenbank’ komt.

De Texelse bands spelen live in de JS-studio, geluidstechnici Rikus Kloosterhuis van de Jugsound Studio en geluidstechnicus Frank Scherphuis zorgen er voor dat de opnamen rechtstreeks op Radio Texel zijn te horen. “We willen Radio Texel nóg meer Texels maken”, vertelt Frank, tevens bestuurder en programmanager bij de radio.

Live muziek worden in Vrijdagavond Sessie Live afgewisseld met interviews met muzikanten en muziek van Texelse bodem. En ook vaste items van DJ Mike, zoals de ‘Dikke vetter kneiterbluesplaat’, ‘DobbelStones’ en ‘de Schatkistplaat’.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Sport

Texel ’94 is na lichte vormcrisis terug op titelkoers

Of Texel ’94-trainer Mark Pauli er spijt van heeft dat hij zo vroeg in het seizoen riep dat hij kampioen wilde worden? ,,Nee. Als je zo overduidelijk je wedstrijden wint, moet je dat ook durven uitspreken.” Na een ijzersterke reeks in de vierde klasse had Texel ’94 de afgelopen weken te maken met een lichte vormcrisis. Drie van de laatste vier uitwedstrijden eindigden in een gelijkspel. De 3-0 zege op […]

today17 april 2023 20

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%