Nieuws

Texel in actie tegen wildkamperen met campers

today22 april 2023 36

Achtergrond

De komende tijd pakt Texel het wildkamperen met campers op Texel aan.

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat mensen met campers op Texel overnachten op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Wildkamperen is, net als in de rest van Nederland op Texel verboden.  De actie is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer, VVV Texel, Natuurmonumenten, de politie en de gemeente Texel.

Campers zijn van harte welkom zijn op Texel. Overnachten in een camper is echter alleen toegestaan op een van de vele camperplaatsen. Met extra voorlichting worden de wildkampeerders geïnformeerd over het verbod op wildkamperen en de camperplaatsen op Texel. Naast de voorlichting worden wildkampeerders beboet wanneer zij overnachten op plekken waar dit niet is toegestaan. Het verbod op wildkamperen is ingevoerd voor het behoud van de natuur.

Ga voor informatie naar:  https://www.texel.nl/werk-in-uitvoering/flyers-over-verbod-op-wildkamperen-texel/

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Texel

Nat pak voor leerlingen van de OSG

Diverse leerlingen van de OSG in Den Burg hadden woensdagochtend onverwacht een nat pak te pakken... De eindexamenleerlingen hadden officieel hun laatste schooldag en dat werd - na een aantal jaar afwezigheid door corona - weer opgeluisterd met een eindexamenstunt. De eindexamenleerlingen lieten zich de kans om er wat bijzonders van te maken niet ontnemen. De centrale hal werd versierd met slingers en wc-papier en het brandalarm ging af, waarna […]

today19 april 2023 21

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%