Evenement

Texel Culinair: Proeven op sien Tessels

today23 september 2023 6

Achtergrond

In De Koog is vrijdag de achttiende editie van Texel Culinair van start gegaan. Ook zaterdag en zondag serveren de chefs en hun teams delicatessen uit eigen keuken.

Met als motto ‘Proeven op sien Tessels’ presenteren tientallen restaurants, brasseries en andere eetgelegenheden zich dit weekend met een keur aan gerechtjes. Ondanks de buien vrijdag heerste er volop reuring en lieten bezoekers zich de gerechten goed smaken. Onder andere veel liefhebbers die speciaal voor het culinaire weekend hebben geboekt waren op het evenement afgekomen. Voor vandaag en zondag zijn de weersvooruitzichten redelijk tot goed.

De gerechtjes van de restaurants worden op diverse criteria beoordeeld door een jury van deskundigen. Die let onder meer op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten en vakbekwaamheid. De jury bestaat uit Vanja van der Leeden, Gijsbrecht Brouwer, Rik Jansma en René Wind. Samen kiezen ze de overall winnaar wordt, het beste gerecht, het themagerecht en de aanmoedigingsprijs.

Naast het culinaire aanbod is er ook een entertainment. Er zijn optredens van de Texels bluegrasformatie Salty Strings, Jazzband Eline, Club du Mellomen, Roxi Jaspers en suits, Eline Esmee en Joost Mol.

Texel Culinair is zaterdag te bezoeken van 15:00 tot 23:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%