Sport

Texel ’94 is na lichte vormcrisis terug op titelkoers

today17 april 2023 20

Achtergrond

Of Texel ’94-trainer Mark Pauli er spijt van heeft dat hij zo vroeg in het seizoen riep dat hij kampioen wilde worden? ,,Nee. Als je zo overduidelijk je wedstrijden wint, moet je dat ook durven uitspreken.”

Na een ijzersterke reeks in de vierde klasse had Texel ’94 de afgelopen weken te maken met een lichte vormcrisis. Drie van de laatste vier uitwedstrijden eindigden in een gelijkspel. De 3-0 zege op het hoog geklasseerde Winkel voelde voor de koploper daardoor als een bevrijding. ,,We hadden deze zeer zeker nodig”, stelt Pauli.

De oefenmeester bespeurde bij zijn jonge spelersgroep de druk van het kampioen worden. Ook in het begin van het treffen met Winkel, trouwens. ,,We begonnen goed, maar op de een of andere manier zijn we voor de goal een beetje onzeker geworden. Het zal toch die druk zijn. Dan ga je rusten met 0-0 en roep je in de kleedkamer dat we bij een kans rustiger moeten blijven. Gelukkig kwam de bevrijdende 1-0 en voel je weer het vertrouwen. We waren en bleven de bovenliggende partij en creëerden meteen daarna weer kans na kans, waardoor de score met 3-0 eigenlijk nog laag is uitgevallen.”

Noordhollands Dagblad

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Nieuws

KNRM rukt uit voor melding surfers en zeiljacht

KNRM Texel is zaterdagavond opgeroepen voor twee incidenten kort na elkaar. Allereerst werd melding gemaakt van twee kitesurfers in de problemen ter hoogte van de Eierlandse Dam, later was er een zeiljacht in nood bij de Razende Bol. Rond 20:30 uur rukte reddingboot Beursplein 5 van station De Cocksdorp uit voor twee mogelijk vermiste surfers. Ook het Kusthulpverleningsvoertuig en reddingboot Zalm van station De Koog werden opgeroepen. De SAR-helikopter zocht […]

today17 april 2023 27

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%