Gemeente

Start vervanging openbare verlichting

today09 maart 2023 15

Achtergrond

TEXEL – Vanaf 20 maart wordt gestart met de vervanging van de armaturen van de openbare verlichting in Oudeschild. Vroegtijdige aantasting van de coating op de armaturen van lantaarnpalen veroorzaakt uitval van de openbare verlichting. Daarom worden de in totaal 2700 armaturen vervangen. De vervangingsactie start dus in Oudeschild. De werkzaamheden aldaar duren tot 14 april.

Corrosie

Het gaat in totaal op Texel om 2700 platte armaturen die in de woonwijken en de doorgaande wegen staan. Er zijn problemen met de coating waardoor er corrosie (schade aan het materiaal) ontstaat. Hierdoor valt de verlichting uit en zijn er gebreken aan de constructie van het armatuur en de glasplaat. Andere typen lantaarnpalen, zoals die in de oude dorpskernen en op de haven in Oudeschild staan, vertonen geen gebreken. Zie ook het eerdere bericht dat hierover verscheen.

Planning overige dorpen

Voorafgaand aan de start van de vervangingswerkzaamheden in de overige dorpen bericht de gemeente hierover via haar eigen kanalen. Het streven is alle 2700 aangetaste armaturen nog dit jaar te vervangen.

Geschreven door: Rob van Leeuwen

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%