Texel

Sloop voormalige Drijverschool begint

today30 maart 2023 7

Achtergrond

Dros Grondverzet start maandag met de sloop van de Drijverschool in Den Hoorn. Het afbreken en opruimen neemt naar verwachting enkele weken in beslag. Dat meldt de gemeente. 

In de afgelopen weken is het groen rond de voormalige school verwijderd en archeologisch onderzoek gedaan. De volgende stap is de sloop. De aanwezigheid van vleermuizen en mussen zorgde een aantal keer voor uitstel, maar inmiddels kan het ‘bouwrijp maken’ van de grond starten.

De gemeente hoopt eind 2023 te starten met de bouw van 32 woningen, waarvan twintig sociale-huurwoningen. De selectieprocedure voor een woningbouwontwikkelaar loopt momenteel nog.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Nieuws

Meer aanhoudingen voor rijden onder invloed

Op Texel heeft in 2022 ten opzichte van 2021 een sterke stijging plaatsgevonden van het aantal aanhoudingen van mensen die onder invloed achter het stuur kropen. Dat concludeert verzekeraar Independer op basis van politiecijfers van de afgelopen jaren. In 2021 werden dertig mensen betrapt op rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen, in 2022 waren dat er 45: een stijging van 50 procent. De landelijk gemiddelde toename was 34,1 […]

today29 maart 2023 28

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%