Nieuws

Rijkswaterstaat hervat suppletie op strand

today11 maart 2023 12

Achtergrond

 

Rijkswaterstaat is afgelopen week verder gegaan met de zandsuppleties op het Texelse strand.

De komende acht weken wordt er 1,2 miljoen kuub zand opgespoten op het strand tussen paal 14 en paal 19. Het zand wordt aangevoerd door sleephopperzuiger Freeway van Boskalis, met buizen aan land gebracht en daarna met bulldozers verspreid.

De stukken strand waar gesuppleerd wordt, zijn volgens Rijkswaterstaat tijdens de werkzaamheden afgesloten. “Dit vanwege gevaar voor drijfzand en rondrijdende bulldozers en shovels. Bezoekers van het strand kunnen het werkterrein passeren langs de kant van de duinen. Het is belangrijk om afstand te houden van de leiding waardoor het zand wordt aangevoerd. Honden moeten aangelijnd blijven.”

Watersporters moeten een veilige afstand van minimaal 300 m tot het baggerschip houden.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Gemeente

Denkt u mee over het profiel van de nieuwe burgemeester?

Meedoen Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. Hiermee maakt u uw ideale profiel voor een nieuw te benoemen burgemeester. Meedoen kan tussen 10 maart en 20 maart 2023. Dat kan online via www.mijnburgemeestertexel.nl. Vindt u het fijner een papieren versie in te vullen? In de Texelse Courant van vrijdag 10 maart en in de Texel dit Weekend van donderdag 16 maart is de vragenlijst opgenomen. Daarnaast kunt u […]

today09 maart 2023 22

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%