Programma

Radio Texel start Oekraïense radio-uitzending

today15 januari 2023 96 1 4

Achtergrond

Radio Texel start vanavond (zondag 15 januari) met uitzendingen speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen op Texel, elders in Nederland en hun familieleden in Oekraïne zelf.

De uitzendingen worden gemaakt door een Oekraïense journaliste die op de hotelboot in de haven van Oudeschild verblijft. De uitzendingen zijn in het Oekraïens en worden – waar mogelijk – zo nu en dan voorzien van een Nederlandse vertaling. De uitzending begint zondagavond om 20:00 uur.

Bedoeling is dat er wekelijks op zondagavond vanaf 20:00 uur een uitzending komt waarin de bewoners van de hotelboot in Oudeschild aan het woord komen en van zich laten horen. De uitzending is onder meer bedoeld om aan andere Oekraïners te laten horen hoe het met hen gaat. De uitzendingen zijn in het buitenland rechtstreeks te volgen via www.radiotexel.nl. Op Texel zijn ze ook te beluisteren via de etherfrequentie 106.1 FM.

Radio Texel is nog op zoek naar tolken die willen meehelpen om de uitzendingen van een Nederlandse vertaling te voorzien. Belangstellenden kunnen contact opnemen via redactie@radiotexel.nl De lokale omroep nam het initiatief voor de uitzending nadat vanaf de vluchtelingenboot het verzoek was gekomen of Radio Texel iets voor de Oekraïense vluchtelingen kon betekenen.

Bron: Texelse Courant

Geschreven door: Radio Texel

Soortgelijke berichten

Opmerkingen plaatsen (1)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

  1. Berry Keijser op 28 januari 2023

    Wat een goed initiatief van Radio Texel om ook uitzendingen in het Oekraïns te verzorgen! Ik heb het nieuws hier in de Achterhoek verspreid via de Oekraïne Whatsappgroep. Veel succes.


0%