14 Sportlokaal

'Sportlokaal' is samen met 'Natuurwijzer' en 'Onder de Toren' het langst lopende programma bij Radio Texel. De reguliere uitzendingen zijn op zondagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur. Het eerste uur is voor voetbal, het tweede uur voor de andere sporten. In de zomerstop, juni t/m augustus, duurt de uitzending één uur, van 17.00-18.00 uur. Herhaling: maandag 16.00-18.00 uur.

Sportlokaal verzorgt ook tal van thema-uitzendingen op locatie. Het hoogtepunt is de jaarlijkse 'Ronde om Texel', de grootste catamaranrace van de wereld. Een hele logistieke operatie, zowel voor de organisatie als voor ons. Sportlokaal is met een groot aantal reporters op pad, technici zorgen voor goede verbindingen en in de studio wordt de uitzending gecoördineerd. Telkens komen honderden boten bij paal 17 aan de start om in verschillende categorieën het eiland te ronden. Na berekening van de handicap volgt er een overallwinnaar.

In het zomerseizoen wordt op het terrein van de MAB (Motor- en Automobielclub Texel) twee keer een autocross gehouden.Radio Texel doet ook daarvan rechtstreeks verslag. Een groot atletiekevenement waar wij bij zijn is de Zestig van Texel: om de twee jaar op 2e Paasdag. Sinds 2007 is er eind september nog een groot sportief evenement op het eiland, de Texel Halve Marathon. Later in het najaar is er de survivaltocht Waanzin, waarbij zo'n 140 mensen van vrijdagavond 19.00 tot de andere dag 16.00 uur in de weer zijn met allerlei gekke opdrachten. Wij zijn erbij, maar verklappen lekker niks, al hopen de vele luisteraars wel aanwijzingen te horen.

 

Facebook