Texel

Meer dan een derde van Texel kiest voor BBB

today17 maart 2023 7

Achtergrond

Twee dagen na de verkiezingen is de uitslag voor de Provinciale Staten bekend. Texel heeft zijn stem laten horen, waarbij er maar liefst een derde van de stemmen naar de kersverse BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas is gegaan.

Met maar liefst een opkomst van 70,8%, groter dan bij de vorige Provinciale Staten verkiezingen in 2019, was het druk bij de stembureaus. Van 7:30 uur tot 21:00 was er mogelijkheid om te stemmen. De BBB steekt er met kop en schouders boven uit met maar liefst 33,6% van de stemmen. Ook nieuwkomer JA21 groeit met 4,8%. VVD, CDA, maar vooral FvD leveren fors in. GroenLinks behoudt als tweede partij een stabiele 12% van alle stemmen ten opzichte van 2019.

Op de website van NH Nieuws vindt u een overzicht van alle cijfers per gemeente.

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Gemeente

Postweg afgesloten in verband met herbestrating

20 maart t/m 5 april De Postweg tussen de Muyweg en de Slufterweg is voor een periode van minimaal 2,5 week afgesloten.  De klinkerbestrating op dit stuk Postweg wordt namelijk opnieuw gelegd. De uitvoering start maandag 20 maart en is – afhankelijk van de juiste weersomstandigheden – voor Paasweekend klaar. De bestrating is begin 2022 aangelegd maar de vlakheid blijkt onvoldoende. De vele wind en regen tijdens het aanbrengen van […]

today17 maart 2023 12

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%