Nieuws

Meer aanhoudingen voor rijden onder invloed

today29 maart 2023 28

Achtergrond

Op Texel heeft in 2022 ten opzichte van 2021 een sterke stijging plaatsgevonden van het aantal aanhoudingen van mensen die onder invloed achter het stuur kropen. Dat concludeert verzekeraar Independer op basis van politiecijfers van de afgelopen jaren.

In 2021 werden dertig mensen betrapt op rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen, in 2022 waren dat er 45: een stijging van 50 procent. De landelijk gemiddelde toename was 34,1 procent; in Noord-Holland werd 29 procent meer beboet.

Een politiewoordvoerder laat weten dat deze stijgende cijfers inderdaad “over de volle breedte” worden gezien. “De stijging kan te wijten zijn aan dat we de coronamaatregelen achter ons hebben gelaten: mensen gingen afgelopen jaar vaker de deur uit, dus zien we ook weer vaker mensen onder invloed achter het stuur.” Navraag wijst uit dat er op Texel in elk geval geen specifieke controle geweest is met een groot aantal aanhoudingen, dat deze cijfers zo hard heeft doen stijgen. “Het globale beeld klopt.”

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Nieuws

Fietspad over de Afsluitdijk eenmalig een weekend geopend

Het fietspad over de Afsluitdijk wordt dit jaar eenmalig een weekend opengesteld voor fietsers en wandelaars, namelijk op 1 en 2 juli. Vanwege de versterking van de Afsluitdijk is het fietspad over de dijk al sinds april 2019 gesloten. Deelnemers van de Waddenfietstocht van De Luchtfietsers profiteren van de openstelling, want die kunnen op zondag 2 juli de dijk over vanuit Den Oever naar Harlingen. Het collectief van fietsende klimaatactivisten […]

today29 maart 2023 13

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%