Nieuws

Medewerkers Bolder voeren actie in Amsterdam

today30 maart 2023 14

Achtergrond

Vijftien medewerkers van De Bolder reisden dinsdag af naar het Beursplein in Amsterdam om actie te voeren. Ze willen dat hun werkgever, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), de lonen en de reiskostenvergoeding van medewerkers van sociale werkplaatsen verhoogt.

Nico Bonne van De Bolder vertelt: “De CAO voor sociale werkplaatsen, moet aangepast. Het minimumloon is gestegen, maar de lonen net daar boven niet. Die moeten omhoog. En de kilometervergoeding moet van 10 cent naar 21 cent.”

“Sinds mei vorig jaar krijgen we van de VNG te horen dat er geen geld is om medewerkers te compenseren voor de hoge inflatie”, laat de FNV weten. “Maar eind vorig jaar hebben de gemeenteambtenaren wél een extra uitkering ontvangen van de VNG. Met als klap op de vuurpijl een nieuwe cao met een gemiddelde verhoging van maar liefst 9 procent. Dat is ze gegund, maar het steekt wel. Hier is sprake van het meten met twee maten.”

De bijeenkomst maakt deel uit van een landelijke estafette-actie die enkele maanden geleden begon.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Texel

Sloop voormalige Drijverschool begint

Dros Grondverzet start maandag met de sloop van de Drijverschool in Den Hoorn. Het afbreken en opruimen neemt naar verwachting enkele weken in beslag. Dat meldt de gemeente.  In de afgelopen weken is het groen rond de voormalige school verwijderd en archeologisch onderzoek gedaan. De volgende stap is de sloop. De aanwezigheid van vleermuizen en mussen zorgde een aantal keer voor uitstel, maar inmiddels kan het ‘bouwrijp maken’ van de […]

today30 maart 2023 7

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%