Gemeente

Kunstenaar gezocht voor kunstwerk Thijssehuis

today13 april 2023 17

Achtergrond

De gemeente Texel is op zoek naar kunstenaars voor de realisatie van een kunstwerk bij het Thijssehuis. In de nok van het markante gebouw is plaats voor een ruimtelijk kunstwerk – abstract of figuratief, tastbaar of virtueel. Texelse kunstenaars zijn uitgenodigd voor 26 mei een voorstel in te dienen.

Kunstenaars kunnen een korte motivatie met een (voorlopige) schets en enkele voorbeelden van eerder werk indienen via een online formulier. Uit alle inzendingen worden drie kunstenaars geselecteerd om een schetsontwerp uit te werken en dat te presenteren in een bijeenkomst met de selectiecommissie. Deze presentatie staat gepland voor september 2023.

Kijk voor meer informatie op: www.texel.nl/kunstopdracht-thijssehuis.

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Gemeente

Spoed-raadsvoorstel voor nieuwe brug bij strandopgang van Paal 20

Het Texelse college vraagt de gemeenteraad in een spoed-raadsvoorstel om 600.000 euro voor een nieuwe brug bij de strandopgang van Paal 20. Daarbij zijn de kosten van tijdelijke evenemententrappen voor voetgangers en fietsers inbegrepen. Het streven is om de brug in de week van 10 juli op te leveren. De oude brug werd eind 2021 afgesloten en daarna verwijderd omdat hij gevaarlijk was geworden. Sindsdien moet alle verkeer richting de […]

today13 april 2023 42

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%