Texel

Kotter TX3 vaart voor de laatste keer uit

today29 maart 2023 62

Achtergrond

Dinsdag was een zwarte dag voor Arco, Sijbrand en Pieter Jan van der Vis: zij moesten toezien hoe hun kotter TX3 Biem-Jan voor de laatste keer de Oudeschilder haven verliet, op weg naar de sloop.

Na de TX29 van de familie Drijver is er nu ook een eind gekomen aan het visavontuur van de TX3. Eind oktober 2022 kwam er in één klap een einde aan hun carrière als visserman toen in de Engelse visgronden de as van de vislier brak. Reparatie was te kostbaar en verkoop van het schip was nu geen optie meer.

De broers besloten daarom eerder dan gepland gebruik te maken van de Brexitregeling. Daarmee is na anderhalve eeuw een einde gekomen aan het uit 1875 daterende Texelse familiebedrijf, dat altijd van vader op zoon is overgegaan.


Foto: Fup Boon

Noordhollands Dagblad

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Provincie

Auto van de toekomst komt naar provinciehuis in Haarlem

Op donderdag 6 april 2023 komt de ‘auto van de toekomst’ naar het provinciehuis in Haarlem. Studenten van de TU Eindhoven ontwikkelden een elektrische auto Zem, wat staat voor Zero Emission Mobility. Deze duurzame auto is grotendeels gemaakt van 3D geprinte onderdelen, rijdt op zonne-energie en heeft een filter waarmee CO2 uit de lucht gehaald kan worden. De provincie juicht innovaties zoals Zem toe, omdat het de CO2-uitstoot vermindert en […]

today28 maart 2023 14

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%