Nieuws

KNRM rukt uit voor melding surfers en zeiljacht

today17 april 2023 66

Achtergrond

KNRM Texel is zaterdagavond opgeroepen voor twee incidenten kort na elkaar. Allereerst werd melding gemaakt van twee kitesurfers in de problemen ter hoogte van de Eierlandse Dam, later was er een zeiljacht in nood bij de Razende Bol.

Rond 20:30 uur rukte reddingboot Beursplein 5 van station De Cocksdorp uit voor twee mogelijk vermiste surfers. Ook het Kusthulpverleningsvoertuig en reddingboot Zalm van station De Koog werden opgeroepen. De SAR-helikopter zocht de omgeving vanuit de lucht af. Na een uur en verschillende zoekslagen tussen De Slufter en De Cocksdorp, werd de zoekactie in opdracht van de Kustwacht gestaakt.

Bij de Kustwacht was intussen een noodoproep van een Duits jacht binnengekomen, dat in het Marsdiep ter hoogte van de Razende Bol aan de grond geraakt was. Beursplein 5 voer richting het in nood verkerende jacht. Het KHV en de Zalm waren voor eventuele assistentie vanaf het strand beschikbaar.

Sleepboot Teddy, die in de buurt voer, heeft het jacht, dat inmiddels zelf was losgekomen, richting de haven van Den Helder begeleid. Assistentie van de Beursplein 5 was niet meer nodig en de reddingboten en het KHV konden terug naar de reddingsstations.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%