Gemeente

Gratis compost bij De Hamster

today09 maart 2023 44 1

Achtergrond
Bron: RecyclingNederland

TEXEL – Texelaars kunnen bij afvalbrengstation De Hamster in Oudeschild gratis compost ophalen. Per huishouden kan maximaal een aanhangwagentje vol worden gevuld. Let wel: op is op.
De compost kan worden opgehaald tijdens de openingstijden van de Hamster; maandag t/m vrijdag 8.00-12.15 uur en 13.00-16.00 uur.

Gft en etensresten (GFTe) zijn de basis voor compost. Deze waardevolle grondstof verbetert de grond in (volks)tuinen.
De compost die wordt aangeboden, is dus gemaakt van ons eigen GFT+e-afval, zoals aardappelschillen, kippenbotjes en klokhuizen. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost.

De compostactie is in het leven geroepen als dank voor het scheiden van het GFTe-afval en is een jaarlijks terugkerende actie.

Geschreven door: Rob van Leeuwen


Vorig bericht

Gemeente

Start vervanging openbare verlichting

TEXEL - Vanaf 20 maart wordt gestart met de vervanging van de armaturen van de openbare verlichting in Oudeschild. Vroegtijdige aantasting van de coating op de armaturen van lantaarnpalen veroorzaakt uitval van de openbare verlichting. Daarom worden de in totaal 2700 armaturen vervangen. De vervangingsactie start dus in Oudeschild. De werkzaamheden aldaar duren tot 14 april. Corrosie Het gaat in totaal op Texel om 2700 platte armaturen die in de […]

today09 maart 2023 12

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%