Overig

GGD vaccineert in gemeentehuis tegen HPV

today11 april 2023 77

Achtergrond

GGD Hollands Noorden is dinsdagmiddag 18 april op het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg om jongvolwassen Texelaars een HPV-vaccinatie te geven.

Het gaat om een extra bijeenkomst (na de eerste bijeenkomst van 9 maart) om alle jongvolwassen die in aanmerking komen voor de inenting (tot 26 jaar) de vaccinatie te laten halen. De bijeenkomst wordt gehouden van 14:00 tot 16:15 uur. Aanmelden kan via www.hpvafspraak.nl.

HPV is volgens de GGD een besmettelijk virus (humaan papillomavirus) dat tijdens de geslachtsgemeenschap via handen, huid en mond kan worden overgedragen. De meeste mensen hebben geen last van het virus (het lichaam ruimt het dan zelf op), maar bij 10 tot 20 procent van de mensen die besmet zijn, kan het HPV-virus kanker veroorzaken aan mond- en keelholte, baarmoederhals, anus en de geslachtsorganen.

De GGD voert de vaccinaties dit jaar gratis uit, vanaf 2024 zijn er kosten aan gegeven. De vaccinatie wordt twee keer gegeven: nu in het voorjaar en later in het najaar nog een keer.

De inenting wordt ook gegeven op de vaste priklocaties van de GGD in Den Helder, Alkmaar en Hoorn. Daar hoeft volgens de gezondheidsdienst geen afspraak gemaakt te worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op deze website: HPV-vaccinatie voor jongeren | Rijksvaccinatieprogramma.nl

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%