Nieuws

Geen verder onderzoek naar aanvaring riviercruiseschip in Oudeschild

today19 april 2023 34

Achtergrond

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet verder geen uitgebreid onderzoek naar de aanvaring van een riviercruiseschip op 2 augustus vorig jaar in de haven van Oudeschild.

Het Nederlandse riviercruiseschip Dutch Opera kwam die dag in de haven van Oudeschild in aanvaring met een houten steiger. Aan boord waren 115 passagiers en 35 bemanningsleden. Bij de aanvaring ontstond zware schade aan meerdere havenpalen.

De schipper verklaarde dat hij om 11.35 uur bij het invaren van de haven met windkracht vijf een scherpe draai naar stuurboord moest maken. De haven is 23 meter breed en hij voer haaks op het getij binnen. Door de harde wind kon hij de draai niet opvangen en voer hij met het stuurboord voorschip tegen de steiger. Vier meerpalen waren stuk en er was schade aan de kop en huid van het schip.

De gemeente Texel gaf aan dat er vaker aanvaringen zijn in deze haven, mede door het getij en de geringe breedte van de haven. ’Het was wel nieuw dat de aanvaring in de haven zelf gebeurde, eerdere aanvaringen waren bij het havenhoofd’, zo meldt de onderzoekraad.

Een woordvoerder van de gemeente liet eerder weten dat ’Texel’ eigenaar Dutch Cruise Line aansprakelijk stelt voor de forse schade.

Noordhollands Dagblad

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Nieuws

De vernieuwde fietspaden in Dennen weer open

Ruim 6 kilometer aan fietspad in en rond de Dennen is vernieuwd en weer opengesteld voor fietsers. Gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland en wethouder Cees Hooijschuur openden de fietspaden feestelijk afgelopen 13 april. Wethouder Hooijschuur: “Ook dit deel van de fietspaden ligt er weer knap bij voor de komende jaren. Tesselaar en gast kunnen ons prachtige eiland weer goed en veilig duurzaam beleven vanaf de fiets.” Beide bestuurders […]

today18 april 2023 19

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%