Nieuws

Fietspad over de Afsluitdijk eenmalig een weekend geopend

today29 maart 2023 13

Achtergrond

Het fietspad over de Afsluitdijk wordt dit jaar eenmalig een weekend opengesteld voor fietsers en wandelaars, namelijk op 1 en 2 juli. Vanwege de versterking van de Afsluitdijk is het fietspad over de dijk al sinds april 2019 gesloten.

Deelnemers van de Waddenfietstocht van De Luchtfietsers profiteren van de openstelling, want die kunnen op zondag 2 juli de dijk over vanuit Den Oever naar Harlingen. Het collectief van fietsende klimaatactivisten gaat deze zomer met zo’n honderd fietsers drie weken langs de gehele Waddenkust fietsen, van Texel naar Esbjerg in Denemarken. Met de tocht vragen zij aandacht voor de gevolgen van de klimaatcrisis voor het Waddengebied. De tocht start op zaterdag 1 juli op Texel.

Fietsers en wandelaars kunnen op 1 en 2 juli voor het eerst gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde van de Afsluitdijk. De Luchtfietsers roepen iedereen op om samen met de deelnemers van de Waddenfietstocht op 2 juli per fiets, step, scootmobiel, op skeelers, skates of longboards de Afsluitdijk over te steken.

Noordhollands Dagblad

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Texel

Kotter TX3 vaart voor de laatste keer uit

Dinsdag was een zwarte dag voor Arco, Sijbrand en Pieter Jan van der Vis: zij moesten toezien hoe hun kotter TX3 Biem-Jan voor de laatste keer de Oudeschilder haven verliet, op weg naar de sloop. Na de TX29 van de familie Drijver is er nu ook een eind gekomen aan het visavontuur van de TX3. Eind oktober 2022 kwam er in één klap een einde aan hun carrière als visserman […]

today29 maart 2023 62

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%