Nieuws

De vernieuwde fietspaden in Dennen weer open

today18 april 2023 41

Achtergrond

Ruim 6 kilometer aan fietspad in en rond de Dennen is vernieuwd en weer opengesteld voor fietsers. Gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland en wethouder Cees Hooijschuur openden de fietspaden feestelijk afgelopen 13 april. Wethouder Hooijschuur: “Ook dit deel van de fietspaden ligt er weer knap bij voor de komende jaren. Tesselaar en gast kunnen ons prachtige eiland weer goed en veilig duurzaam beleven vanaf de fiets.”

Beide bestuurders fietsten door een lint op de kruising van de Botgrasweg en de Rozendijk, waarmee ze symbolisch de fietspaden weer openden.

Het gaat om de in totaal 6 kilometer aan vrij liggende fietspaden  langs de Randweg, Botgrasweg en Rozendijk tussen de Bakkenweg en Grensweg. Ook is het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg aangepakt. De reconstructie van de fietspaden is mede mogelijk gemaakt door subsidies van o.a. de provincie Noord-Holland (€ 909.000) alsook STIFT (€ 300.000).

Op het kaartje is te zien om welke fietspaden het gaat. De door de gemeente in beheer en onderhoud overgenomen fietspaden van Staatsbosbeheer met een lengte van ruim 30 kilometer worden in vier clusters (vier jaar) vernieuwd. Al  drie clusters van in totaal ruim 22 kilometer fietspad zijn inmiddels vernieuwd. In de winter van ’23 en ’24 wordt het voorlopig laatste cluster aangepakt, waaronder de  Rommelpot en de Rozendijk tussen de Bakken weg en de Jan Ayeweg. De reconstructie van de fietspaden draagt bij aan de beleving van Texel als fietseiland.

Gemeente Texel

 

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%