Nieuws

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk houdt Rede van Texel

today14 april 2023 17

Achtergrond

Voor de komende editie van de Rede van Texel is het bestuur er wederom in geslaagd een interessante spreker te vinden. Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, spreekt op woensdag 28 juni de Rede van Texel uit. Dit keer valt het samen met Pre-Sail Texel, het evenement dat in 2013 oorspronkelijk ook aan de basis stond van het ontstaan van deze jaarlijks terugkerende lezing. Na de renovatiewerkzaamheden in het Zeemanskerkje in Oudeschild, doet deze vertrouwde locatie weer dienst voor alweer de 9e editie.

Arthur van Dijk (VVD) is sinds 7 januari 2019 commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. Van Dijk (1963) is geboren in Dordrecht. Hij is gehuwd en heeft 3 dochters. Na zijn studie Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden was Van Dijk lange tijd actief in verschillende functies op de ministeries van Financiën en Justitie waar hij zich onder meer bezighield met de opsporing van fiscale delicten. Daarna was hij wethouder in de gemeente Haarlemmermeer, waar hij onder meer Schiphol in zijn portefeuille had. Van 2013 tot 31 december 2018 was hij Algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland.

De ervaring van Van Dijk in de vervoerssector levert een mooie brug op naar de lezing die hij houdt tijdens Pre-Sail Texel 2023. In De Gouden Eeuw was de zogenaamde “Reede van Texel” de slagader van het varend verkeer in Nederland en de drukste ankerplaats ter wereld. De lezing is naar deze plek vernoemd. Tijdens de Rede van Texel spreekt een gerenommeerde Nederlander zich uit over een onderwerp dat voor de hele Nederlandse samenleving van belang is. “Texel is immers Nederland in het klein en daarom een goede uitvalsbasis voor interessante gedachten.”, aldus de organisatie. Binnenkort wordt het thema van de redevoering bekend gemaakt.

Tickets voor de Rede van Texel zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van VVV Texel. Er is slechts een beperkt aantal zitplaatsen is in het Zeemanskerkje. We adviseren dus om niet te lang te wachten met de aanschaf van een ticket. 

Locatie: Zeemanskerkje, Trompstraat 60 te Oudeschild
Datum en aanvang: woensdag 28 juni 2023 om 15:30 uur (kerk open vanaf 15:00 uur)
Entree (inclusief consumptie): € 7,50 per ticket
Kaarten zijn vanaf nu online te koop via: www.texel.net/redevantexel (OP = OP)

De Rede van Texel ontstond in 2013 ter gelegenheid van de eerste Pre-Sail op Texel. Ook dit jaar valt de Rede weer gelijktijdig met Pre-Sail Texel (28 en 29 juni) en voorafgaand aan SAIL Den Helder (29 juni t/m 2 juli). Tijdens Pre-Sail meren tall ships af in de haven van Oudeschild en voor de Texelse kust, waar ze in De Gouden Eeuw al voor anker gingen. Naast dit schouwspel en de Rede van Texel wordt er een uitgebreid programma voor jong en oud georganiseerd.

Voorgaande edities van Femke Halsema, Ahmed Aboutaleb, Marli Huijer, Boris van der Ham, Emile Roemer en Ankie Broekers-Knol zijn te zien via YouTube. Meer informatie over de Rede van Texel is hier te vinden, of volg het evenement via Instagram (@redevantexel).

Geschreven door: Remco Koelewijn


Vorig bericht

Texel

Koningsdag 2023

Op donderdag 27 april vieren we Koningsdag. Dit jaar is er weer een vrijmarkt in Den Burg en worden er verschillende activiteiten georganiseerd op het eiland. Doet u mee aan de vrijmarkt of wilt u iets organiseren? Hier leest u welke regels er gelden. Veel plezier tijdens Koningsdag 2023! De Dorpscommissie Den Burg organiseert de Koningsmarkt voor verenigingen op de Groeneplaats en de Vismarkt. In de rest van het centrum […]

today14 april 2023 36

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%