Provincie

Arnold Langeveld in hoogheemraad waterschap

today13 april 2023 38

Achtergrond

Arnold Langeveld uit Eierland treedt toe tot het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Zijn partij (VVD) neemt plaats in de nieuwe coalitie van het waterschap en dat betekent dat Langeveld heemraad wordt in het college van het dijkgraaf en heemraden. Dat bestuursorgaan is vergelijkbaar met een college van burgemeester en wethouders in een gemeente.

Langeveld wordt als heemraad bestuurlijk verantwoordelijk voor de portefeuille ‘waterveiligheid en wegen’. Daar valt onder meer het kustbeheer onder, waterkeringen, het Waddengebied, het hoogwaterbeschermingsprogramma en het wegenbeleid voor de wegen die eigendom zijn van het hoogheemraadschap.

Hollands Noorderkwartier beslaat het hele deel van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Het hoogheemraadschap houdt zich onder meer bezig met de veiligheid van de dijken, de waterhuishouding en de reiniging van het rioolwater.

Langeveld werd in 2019 voor het eerst in het algemeen bestuur van Hollands Noorderkwartier gekozen en op 15 maart werd hij als lijsttrekker van de VVD opnieuw gekozen.

Het is de eerste keer dat er een Texelaar als heemraad plaatsneemt in het dagelijks bestuur van Hollands Noorderkwartier. De nieuwe coalitie in het waterschap bestaat uit BBB, Groen, Water & Land, VVD en PvdA.

Texelse Courant

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%