Nieuws

Amsterdamse studenten oefenen met drones op Texel

today18 april 2023 36

Achtergrond

Kennis- en innovatiecentrum Metip op Willemsoord krijgt vrijdag bezoek van studenten en docenten van de opleiding Drone Engineering & Operations van ROC Amsterdam. Zij gaan praktijkervaring opdoen met drones. Een dag later mogen ze dronevliegen op het fieldlab van Texel Airport.

Bij Metip werken diverse organisaties en overheden aan de ontwikkeling van technologieën van de toekomst, zoals waterstof en nieuwe maritieme technologieën. Om deze technologieën goed te kunnen toepassen, is kennisontwikkeling cruciaal. Onderwijs moet goed aansluiten bij de vragen vanuit het bedrijfsleven. Drones zijn daar een onderdeel van. Bij Texel Airport bevindt zich een fieldlab waar gebruikers veilig kunnen oefenen met drones.

Vrijdag vertellen diverse partners van Metip over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Ook zijn er korte workshops en krijgen de studenten een inkijkje in de carrièremogelijkheden op het gebied van dronetechnologie. In de loop van de middag presenteren zij hun eigen projectopdrachten.

Zaterdag gaan de studenten en docenten richting Texel Airport, om de theorie die ze op school hebben geleerd in de praktijk toe te passen. Hier krijgen ze de kans om zelf te vliegen met drones en te ervaren hoe het is om deze te besturen. De studenten zullen op deze dag ook in contact komen met professionals uit de drone-industrie en meer leren over de technologie en de wettelijke regels die hierbij komen kijken.


Fieldlan van Metip in Den Helder – Foto: Metip

Noordhollands Dagblad

Geschreven door: Remco Koelewijn

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%